NL

Verschillende regio's Nederland

Leerling-kraamverzorgenden

Wil jij de BBL opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) Brancheopleiding Kraamzorg volgen bij het ROC of Geboortezorg Academie (Ga) en ben je op zoek naar een werkplek voor de opleiding tot Kraamverzorgende, dan ben je bij ZiNkraamzorg aan het juiste adres!

De BBL opleiding: hoe gaat het in zijn werk?

Als je voldoet aan de toelatingseisen van het ROC of Geboortezorg Academie dan kun je bij ZiNkraamzorg solliciteren voor een werkplek. Word je zowel bij het ROC of Geboortezorg Academie als bij ZiNkraamzorg aangenomen, dan krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 24-32 uur per week en voor de duur van de opleiding (ongeveer 16 maanden). Je ontvangt een leerling salaris conform de cao Kraamzorg. Je school- en boekengeld worden betaald. Als je je opleiding hebt afgerond en je hebt je werkperiode naar volle tevredenheid uitgevoerd dan kun je bij ons, na je diplomering, een arbeidsovereenkomst voor kraamverzorgende krijgen.

In september start bij het ROC of Geboortezorg Academie weer een opleiding.

Over het vak kraamverzorgende

Het beroep van kraamverzorgende is een bijzonder vak. Als kraamverzorgende zorg je ervoor dat moeder en baby een goede start krijgen. Je leert jonge ouders alles over de verzorging van hun baby en ondersteunt de kersverse moeder bij de (borst)voeding. Het gezin kan met alle vragen bij jou terecht. Daarnaast zorg je ervoor dat het huishouden op rolletjes loopt. Jij bent de rots in de branding van een kraamgezin, waardoor zij volop kunnen genieten van die eerste bijzondere dagen met hun baby.

Wie zoeken wij?

 • Je bent 18 jaar of ouder, Nb: wij zoeken ook 30, 40 of 50 plussers die graag een tweede (andere) carrière starten en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.
 • We hebben vestigingen in heel Nederland, dus er is altijd een vestiging waar je aan de slag kunt.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs en auto.

Je bent in het bezit van (minstens) één van de onderstaande diploma’s:

 • een vmbo diploma (kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg);
 • mbo niveau 2 (in de zorg);
 • een aan de zorg gerelateerd gelijkwaardig diploma;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo;
 • beheerst de Nederlandse taal (gemiddeld niveau 2F). Eventueel kan een niveautoets worden afgenomen
 • Je bent sociaalvaardig, integer, leergierig, klantgericht, zorggericht, representatief, flexibel ten aanzien van werkdagen en werktijden en communicatief

Procedure

Is dit voor jou van toepassing Reageer dan snel! Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk voor 9 juli 2018 naar sollicitatie@zorginnederland.nl of via onderstaand formulier.

Over ZiNkraamzorg

Of het nu de roze wolk is of dat het anders loopt; we zijn er voor onze gezinnen. Kraamzorg is ongelooflijk belangrijk voor kersverse ouders; het is een enorme verandering om een kind te krijgen. Daarom doet ZiNkraamzorg er alles aan om het hele gezin een heerlijke kraamtijd te geven. Dat doen we met liefde en toewijding bij zo’n 8.500 gezinnen per jaar. Met meer dan vierhonderd kraamverzorgenden en vele andere collega’s werken we nagenoeg in het hele land. Daarmee is ZiNkraamzorg een van de grotere aanbieders van kraamzorg in Nederland. Maar dat is niet hetzelfde als ‘groot en log’! We zijn lokaal verankerd en betrokken en staan voor onze clienten én onze eigen mensen.

Wat bieden wij?

 • Een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur;
 • Wij betalen de kosten voor de opleiding, de boeken en andere verplicht gestelde materialen;
 • Vanaf de eerste lesdag krijg je een salaris conform de geldende cao Kraamzorg;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding.

Meer info?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nanette Ezerman (via nanette.ezerman@zinkraamzorg.nl) of solliciteer direct via onderstaand formulier.

Solliciteer op deze functie

         Geen bestand geselecteerd...
         kies bestand...
         verwijder bestand...
          Geen bestand geselecteerd...
          kies bestand...
          verwijder bestand...