NL

Regioteam Novia

Edvard Munchweg 33
1328 EB Almere
088-77 88 588
novia@zinkraamzorg.nl
Bevallingslijn: 06-10 91 75 44

ZiNkraamzorg Novia

ZiNkraamzorg Novia is werkzaam in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Dronten, Zeewolde, Stroe, 't Harde, IJsselmuiden, Kampen, Nunspeet, Otterlo en Elburg. Ook bieden wij kraamzorg in de gemeenten Apeldoorn, Zwolle, Wezep en Hattem. Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden, neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging dichtbij.

Team Novia

Als een kraamverzorgende van team Novia jullie kraamtijd mag verzorgen, dan kies je voor persoonlijke kraamzorg met een vertrouwd gevoel. Team Novia is een klein, zeer hecht team kraamverzorgenden met passie voor het vak. Natuurlijk zijn onze gediplomeerde kraamverzorgenden zeer ervaren, en worden op alle nieuwe ontwikkelingen zo goed mogelijk bijgeschoold. Maar daarnaast geven ze vooral graag persoonlijke zorg; ze stemmen de zorg af op julie eigen unieke situatie. Ook je partner en oudere kinderen zullen aandacht van haar krijgen.

Het is misschien de eerste dag even wennen, een "vreemde" in huis. Maar je zal ervaren dat de kraamverzorgende snel haar weg zal vinden en een enorme steun en toeverlaat voor jullie zal zijn in de kraamtijd. Naast het verwennen heeft ze veel informatie en tips voor jullie. Ze bewaakt de gezondheid van moeder en kind, is gespecialiseerd in het begeleiden van de borstvoeding, ze werkt nauw samen met de verloskundigen, en laat het huishouden doordraaien zodat jullie samen alle aandacht op jullie kindje kunnen richten.

Zo krijgt je hele gezin de beste start!

Ze is onderdeel van ons gezin geworden! Vind ik het mooiste compliment dat een kraamverzorgende kan krijgen“ Eveline van Harlingen, Regiomanager

Geboortezorghuis Harderwijk

In het Geboortezorghuis Harderwijk zijn we werkzaam met een vast team kraamverzorgenden. Soms wil of kun je niet thuis bevallen om praktische redenen. Bijvoorbeeld omdat je huis ongeschikt blijkt voor een thuisbevalling vanwege de ligging, een aankomende verhuizing, of een in gang zijnde verbouwing. Of je blijft het gewoon een onprettig idee vinden om thuis te bevallen en denkt dat je gemakkelijker zult ontspannen als je maar alvast nabij het ziekenhuis bent. In al deze gevallen ben je van harte welkom in het Geboortezorghuis! Omdat er bij een bevalling in het Geboortezorghuis eigenlijk niets anders gebeurt dan thuis, zijn de bevalkamers zo huiselijk mogelijk ingericht. Elke kamer heeft zijn eigen toilet en doucheruimte. Ook is er een bad aanwezig, speciaal voor vrouwen die graag in bad willen ontspannen tijdens de ontsluitingsfase en natuurlijk voor degene die een badbevalling wensen.

De kraamverzorgende ondersteunt jou en je partner zo veel mogelijk tijdens de gehele bevalling. En helpt ze de verloskundige waar nodig.

Als de baby is geboren, zullen jullie (indien medisch verantwoord) ongeveer twee uur daarna weer naar huis gaan.

Het is heerlijk dat er een plek bestaat als het geboortezorghuis, Bevallen in een huiselijke omgeving, maar met een gevoel van veiligheid omdat het ziekenhuis om de hoek is. Ik probeer ook de zwangere en haar partner zo goed mogelijk tot steun te zijn en na de geboorte is er uiteraard beschuit met muisjes.“ Kraamverzorgende Margareth

Borstvoeding Lactatiekundige

Zoals alle kraamverzorgenden bij ZiNkraamzorg zijn ook de kraamverzorgenden van Team Novia allemaal borstvoeding gecertificeerd. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van je baby. Ook heeft ZiNkraamzorg Novia een lactatiekundige in dienst die bereikbaar is voor vragen of een persoonlijk consult vóór, tijdens en na je kraamtijd. Ook geeft zij informatie avonden over borstvoeding om jou en je partner goed te kunnen informeren over het geven van borstvoeding. In het activiteitenoverzicht kun je zien wanneer en waar deze plaatsvinden. Mocht je flesvoeding gaan geven, dan kunnen onze kraamverzorgende jullie uiteraard hierin ook voorzien van de juiste informatie.

Lactatiekundige Petra Jongeneel is bereikbaar op telefoonnummer: 06-23293715.

Samenwerkingpartners

bekijk alles