NL

Op eigen wijze kramen bij zo’n 8.500 baby’s per jaar

Of het nu de roze wolk is of dat het anders loopt: we zijn er voor onze gezinnen. Kraamzorg is ongelooflijk belangrijk voor kersverse ouders; het is een enorme verandering om een kind te krijgen. Daarom doet ZiNkraamzorg er alles aan om het hele gezin een heerlijke kraamtijd te geven. Dat doen we met liefde en toewijding bij zo’n 8.500 gezinnen per jaar. Elke dag beleven wij nieuw leven. Kraamzorg is het mooiste vak ter wereld!

Lokaal verankerd en betrokken, in heel Nederland

Met meer dan zeshonderd kraamverzorgenden en vele andere collega’s werken we nagenoeg in het hele land. Daarmee is ZiNkraamzorg een van de grotere aanbieders van kraamzorg in Nederland. Maar dat is niet hetzelfde als ‘groot en log’! We zijn lokaal verankerd en betrokken. Onze kraamverzorgenden komen meestal uit dezelfde buurt als onze gezinnen en kennen de verloskundigen persoonlijk. Dat maakt de zorg die ouders krijgen soepel en prettig. En is meer zorg nodig? We hebben onze eigen lactatiekundigen en kennen aanvullend zorgaanbod in de regio op ons duimpje.

Ambitieus en realistisch

Als we iets weten dankzij ons mooie werk, is het wel dat alles continu in beweging is. Je kind groeit, geen dag is hetzelfde voor je gezin, alles verandert in rap tempo. ZiNkraamzorg beweegt mee met (politieke) ontwikkelingen, lift mee op technologische innovaties (zoals een modern softwarepakket of werken met een tablet) en ontvangt kritiek met open armen. Gewoonweg omdat dit onze kansen zijn om de zorg voor onze gezinnen nog beter te maken.

Eigen in ons soort

Wie met ons in contact komt, merkt het snel genoeg: wij zijn duidelijk en draaien er niet om heen. Niet om de prachtige kraamtijd, niet om de momenten waarop het minder gaat. We weten wat werkt en wat niet werkt. Daardoor is ZiNkraamzorg een gezonde organisatie. Ook achter de schermen hebben wij onze zaakjes op orde en de mensen die bij ons werken hebben het naar hun zin. Zij weten hoe belangrijk hun rol is bij een goede start voor een gezin en geven professioneel invulling aan hun verantwoordelijkheid. Bovendien ondersteunen we elkaar waar nodig, zodat we jonge ouders en hun pasgeboren baby een top kraamtijd kunnen geven. Dáár gaan wij voor.