NL

Surprise: de babyshower!

Wat gaat de tijd toch snel: inmiddels is kraamverzorgende Wendy al 30 weken zwanger. Tijd voor een zwangerschapsupdate! Hoewel Wendy de afgelopen tien weken op een blauwe (ja, ze krijgt immers een jongen) wolk zat, gebeurden er ook wat minder leuke dingen. Lees maar mee!

Bezoekjes aan de fysiotherapeut

Zo, toen was ik alweer 21 weken zwanger. Een hele prestatie, al zeg ik het zelf! Deze week had ik wederom rug- en bekkenklachten. Ik besloot om voor de tweede keer bij de fysiotherapeut langs te gaan. De fysiotherapeut ging wat duwen en draaien. Ze had zo de gevoelige plek te pakken; wat een pijnlijke behandeling. Ze vertelde dat ik thuis een beurs gevoel kon krijgen. Dat heb ik inderdaad gehad. Ik kon niet meer zitten, zelfs liggen in bed deed pijn. Maar toen het eenmaal weggetrokken was, was de hevige pijn in mijn rug/bekken weg! Heel fijn. Daar heb ik zo’n pijnlijke behandeling wel voor over.

Ik voelde voor het eerst een trap tegen m’n buik! Wauw, wat een wonderlijk gevoel.“ Kraamverzorgende Wendy

In mijn vorige blog vertelde ik al dat ik de baby voor het eerst voelde, maar nu, drie weken later, voelde ik voor het eerst een trap tegen m’n buik! Wauw, wat een wonderlijk gevoel. Helaas was papa aan het werk. Volgende keer beter. Week 22 verliep rustig, zonder bijzonderheden. Daarnaast heb ik deze week weer controle gehad bij de gynaecoloog. Alles was prima: de bloeddruk blijft stabiel en de baby doet het prima. De buik groeit mooi!

Babykamer verven

In week 23 van mijn zwangerschap had Thijs (mijn man) vakantie. Het perfecte moment om de babykamer een kleurtje te geven! Twee muren werden groen. Zo’n leuke bezigheid om het kamertje langzaamaan in orde te maken.

Het perfecte moment om de babykamer een kleurtje te geven! Zo’n leuke bezigheid om het kamertje langzaamaan in orde te maken.“ Kraamverzorgende Wendy

Behoorlijk ziek

Week 26 begon niet zo leuk. Ik ben een hele nacht en dag behoorlijk ziek geweest. Het begon met een benauwd gevoel en een druk op de borst (heel eng). Dit had ik al wel vaker gehad. Als ik eerder rechtop zat en rustig ademhaalde, trok het na zo’n vijf minuten wel weg. Deze nacht ging het even anders. Het gevoel ging maar niet weg; het werd alleen maar erger. Ik werd er misselijk van. Zelfs braken luchtte niet op. De hele nacht heb ik wat door de woonkamer lopen ijsberen. Gelukkig was het benauwde gevoel tegen de ochtend weg. Daar kwam wel pijn tussen mijn schouderbladen voor terug, maar dat kan ook van het vele braken zijn. Eerst dacht ik nog ‘dit zou weleens een buikgriep kunnen zijn’, maar de dag erna voelde ik me weer helemaal top.

Op de planning stond deze week ook een suikertest. Er zit suikerziekte in de familie en omdat ik wat zwaarder ben, wil de gynaecoloog deze test doen. Laten we hopen dat ik dit niet ook nog heb. De uitslag krijg ik volgende week. Spannend! Sinds deze week draag ik ook een steunband. Hopelijk helpt dat wat tegen de bandenpijn (een scherpe, onverwachte en stekende pijn in de onderbuik) en de pijn in de rug/bekken.

Kraampakket en leuke echo’s

Week 27 begon verrassend: de postbode stond opeens aan de deur met een kraampakket! Gek om het nu zelf te ontvangen. Ik wist natuurlijk al wat er in zat, maar even open maken en spieken kon natuurlijk geen kwaad. Deze week had ik ook weer een afspraak bij de gynaecoloog. Voorafgaand aan deze afspraak had ik een groei-echo. Volgens de metingen weegt de baby nu ongeveer 1157 gram. Hij ligt dan ook iets voor met de groei. Dit is geen probleem, aangezien ik zelf groot ben en in de familie van Thijs zijn ze ook niet klein. Bij de gynaecoloog kreeg ik ook de uitslag van de suikertest. Helaas waren de suikerwaarden toch net iets te hoog. Hallo diëtist en diabetesverpleegkundige. Ik kom eraan!

In week 28 was het tijd voor de intake van de kraamzorg. Het blijft gek voelen, je eigen collega voor officiële zaken over de vloer! We bespraken uitgebreid wat Thijs en ik verwachten van de kraamtijd. Hierin heeft ze zich met name gericht op Thijs. Voor hem is immers alles nieuw.

Surprise: de babyshower!

Surprise! Al weken geleden besloten we om met het het hele gezin gezellig te eten. Gezellig was het zeker... Toen Thijs en ik binnenkwamen zat de woonkamer vol met allemaal vriendinnen van mij. Alles was blauw versierd. Wat een verrassing, onze babyshower! Thijs wist ook van niets, dus hij was ook helemaal verbaasd. Ze hadden niet alleen opdrachten voor mij, maar ook voor Thijs. Wat een verbazing; dit had ik helemaal niet verwacht, maar het was geweldig!

Toen Thijs en ik binnenkwamen zat de woonkamer vol met allemaal vriendinnen van mij. Alles was blauw versierd. Wat een verrassing, onze babyshower!“ Kraamverzorgende Wendy

Nadat ik bij de diëtist was geweest, was het ook tijd voor een bezoekje aan de diabetesverpleegkundige. Hij gaf me een prikapparaat mee. De komende dagen moet ik zeven keer per dag de suikers prikken en dat doormailen. Het is wel typisch dat alle suikers die ik nu thuis heb geprikt, prima zijn. Beetje frustrerend! Maar goed, achter mijn naam staat nu eenmaal zwangerschapsdiabetes. We moeten dit gewoon blijven doen. Ik mag blij zijn dat ik er verder geen medicatie voor nodig heb. Wel was het even een knop omzetten, maar het is goed dat ze zo alert zijn op alles en dat wat er aan gedaan kan worden.

Bijzonder moment voor papa

Week 30 is aangebroken en ja hoor, Thijs heeft voor het eerst een trap van zijn zoon gevoeld! Het heeft even geduurd, maar nu heeft papa het eindelijk mogen voelen. Een heel bijzonder moment. Een bezoekje aan de gynaecoloog kon ook deze week niet ontbreken. Het zag er allemaal weer goed uit. De buik is flink gegroeid, maar wel mooi op schema. De bloeddruk blijft nog altijd stabiel. Vanaf nu moet ik iedere twee weken op controle komen. Door de zwangerschapsdiabetes zijn er ook nog wat extra groei-echo’s gepland.

Volg mijn ervaring

Het gaat nu allemaal zo snel! Het aftellen is begonnen… Wil je op de hoogte blijven van mijn ervaringen als zwangere kraamverzorgende? Houd mijn blogs in de gaten!

Lieve groetjes,

Wendy, Kraamverzorgende bij ZiNkraamzorg

Heb je de vorige blog van Wendy ook gelezen? In haar vorige blog verklapt Wendy o.a. wat het geslacht van haar baby is, maar vertelt ze ook over Moeders voor Moeders en andere ups en downs tijdens de zwangerschap.

Lees hier de derde blog van Wendy