NL

De laatste loodjes!

Collega en teammanager Amy is in blijde verwachting van haar eerste kindje. Met haar blogs en vlogs deelt ze hoe zij haar zwangerschap ervaart.

Doordat het kindje een groeiachterstand blijkt te hebben krijgt Amy extra controles. Gelukkig lijkt het allemaal goed te gaan met de kleine!

De wekelijkse controles

De afgelopen weken weer de extra controles gehad. De vorige groeiecho (2 weken terug) leek de baby wat af te buigen in groei. Dit is natuurlijk niet wat we willen, omdat dit een teken kan zijn dat de placenta het steeds slechter gaat doen. Op dat moment zijn er geen verdere acties ondernomen.

Pas bij de volgende groeiecho kunnen ze er meer over zeggen. Dus deze week hebben wij die weer gehad, best wel even spannend… Maar gelukkig heeft ze weer een mooie sprong gemaakt qua groei, uiteraard op haar eigen lijn. Ze verwachten ook niet dat ze ineens mega zal gaan groeien. Op dit moment wordt ze 2044gr geschat en ik ben nu 36 weken. De doppler metingen zijn gelukkig ook goed.

Het is nu vooral belangrijk dat ik haar goed voel bewegen in de buik. En ik moet zeggen dat gaat prima op het moment! Ze schopt al lekker overal tegen aan.. Ribben, heupen....“ Amy, teammanager ZiNkraamzorg

Een vaste gynaecoloog

Wat ook erg helpt is dat wij nu de afgelopen weken en de komende week een vaste gynaecoloog hebben. We hebben er zoveel gezien vanaf het moment dat ik in het ziekenhuis onder controle ben. Iedereen is anders in hoe ze bepaalde dingen willen brengen betreffende de zwangerschap. Voor nu heb ik een relaxte gyneacoloog en hij kijkt vooral per moment alles aan, in plaats van te veel vooruit te kijken.

Voor nu is vooral belangrijk dat ik haar goed voel bewegen in de buik. En ik moet zeggen dat gaat prima op het moment, ze schopt al lekker overal tegen aan.. Ribben, heupen haha. Conclusie: we houden goede moed en elke week dat goed blijft gaan is weer meegenomen!

De bevalling komt steeds dichterbij, spannend…!“ Amy, teammanager ZiNkraamzorg

Kwaaltjes

Vanaf dat ik ben gestopt met werken merkte ik echt dat ik langzaam achteruit ben gegaan op lichamelijk gebied. Ik was al langere tijd best snel buiten adem en dat is de weken daarop alleen maar erger geworden. Een uur lopen met de hond door de Uiterwaarden vond ik altijd heerlijk om te doen. Nu ben ik blij als ik mijn rondje door de wijk heb gered. De vermoeidheid begint ook sinds de laatste weken toe te slaan. Dus dat heerlijke dagelijkse middagslaapje heb ik op het moment ook echt wel nodig. Daarbij werd ik ook steeds erg duizelig wakker. Op advies ben ik Floradix gaan slikken om mijn lichaam een dagelijkse boost te geven en ik moet zeggen dat ik sindsdien niet meer duizelig ben geworden.

Waar ik ook veel last van heb is dat mijn buik/banden erg gespannen staan, dit is zo'n naar gevoel. Ik krijg hierdoor het idee dat ik mijn buik moeten ondersteunen. Het liefste wil ik dan liggen om die spanning te ontzien. Voor de rest voel ik mij niet onaardig en wen ik er steeds meer aan dat mijn wereldje toch wel kleiner aan het worden is. Uiteindelijk hoef ik in principe nog maar 4 weken! De bevalling komt steeds dichterbij, spannend…!

Ervaringen

Wil je op de hoogte blijven van mijn ervaringen tijdens mijn zwangerschap en kraamweek? Houd mijn blogs en vlogs in de gaten!

Lieve groetjes,

Amy, Teammanager ZiNkraamzorg

 • Collega Amy is zwanger

  Plopjes in mijn buik!

  Inmiddels is Amy al weer 18 weken zwanger. En vannacht maakte ze iets heel speciaals mee. Kijk je mee?

  Ontdek meer
 • Collega Amy is zwanger

  Zwanger in Lapland!

  Collega Amy is inmiddels 19 weken zwanger. En deze week kan ze iets van haar bucketlist afstrepen, namelijk op vakantie naar Lapland! Kijk snel mee!

  Ontdek meer
 • Collega Amy is zwanger

  Terugblik op de bevalling

  Teamcoach Amy is twee maanden geleden bevallen van een prachtige dochter. In haar laatste blog blikt ze terug op haar bevalling.

  Ontdek meer