NL

“Het geweldige vak kraamzorg is zo belangrijk!”

“Bij ZiNkraamzorg stáán we voor ons vak. Iedereen die bij ons werkt, is zelf kraamverzorgende (geweest) of zelf moeder en in het vak gerold. We doen alles voor die belangrijke, zorgzame handen aan het kraambed.” Bianca Visser is jarenlang kraamverzorgende geweest en kreeg de kans een eigen vestiging op te zetten en te runnen. Dat was het begin van wat in 2005 ZiNkraamzorg werd.

“Dat ik die kans kreeg was geweldig, omdat het vak kraamzorg voor mij zo belangrijk is. Natuurlijk was het ook hectisch in het begin. Dan was ik overdag aan het werk bij ‘mijn’ gezinnen en hield ik ’s avonds sollicitatiegesprekken. Maar ik ontwikkelde me van kraamverzorgende tot manager en uiteindelijk tot directeur.”

De kraamverzorgenden en medewerkers van ZiNkraamzorg zijn net als Bianca trots op hun werk. “En vooral trots op wat wij met elkaar voor onze gezinnen betekenen.”

Wij beseffen ons allemaal dat ons werk 365 dagen per jaar 24/7 doorgaat. Dat geldt voor de kraamverzorgenden én voor collega’s die niet aan het bed staan. Want de telefoon rinkelt ook tijdens het kerstdiner.“ Bianca Visser, directeur ZiNkraamzorg

“Kraamzorg is prachtig. En bovendien uniek in de wereld! Het bestaat in geen enkel ander land; een kraamverzorgende die de eerste dagen na de geboorte bij moeder en kind thuis komt, zorg geeft en ook voor een deel opvoeddeskundige is. Bovendien helpen de verloskundige en de kraamverzorgende voorkomen dat de zorg voor moeder of kind iets medisch in het ziekenhuis wordt. Daar ben ik van overtuigd.”

Ik weet hoe belangrijk kraamzorg is voor gezinnen en wat een verandering het is om een kind te krijgen, zeker als het de eerste is.“ Bianca Visser, directeur ZiNkraamzorg

“Als kraamverzorgende mag je de geboorte van een kind bijwonen. Dat was voor mij altijd het mooist. Meehelpen als de ogen, handen en oren van de verloskundige. Getuige zijn van die intieme ervaring van twee mensen, de ouders! En de week erna mag je het er dan nog eens met hen over hebben. Natuurlijk stromen er vaak tranen op de laatste dag van de kraamweek. Maar als je als kraamverzorgende dan op die laatste dag merkt dat ouders zonder jou verder kunnen, dat geeft zoveel voldoening!”

kraamverzorgende en baby