NL

Even voorstellen: KIO Anne

Mijn naam is Anne, ik ben 28 jaar en sinds september j.l. mag ik mezelf KIO noemen: Kraamverzorgende In Opleiding. Iets dat ik ontzettend bijzonder vind. In de blogserie ‘Van KIO tot kraamverzorgende’ lees je over mijn ervaringen tijdens de opleiding tot kraamverzorgende bij ZiNKraamzorg. In deze eerste blog zal ik mijzelf voorstellen.

Omscholen

Achtentwintig en je laten omscholen: waarom? Die vraag heb ik mijzelf stiekem ook wel eens gesteld. Meerdere malen zelfs. Vroeger, als klein meisje, vond ik het al fantastisch om te zorgen. Iedereen moest het naar zijn of haar zin hebben. Toen ik een enigszins acceptabele ‘oppas-leeftijd’ had bereikt, was oppassen dan ook het eerste wat ik ging doen. Veelal op buurkinderen. Dit ben ik altijd tussendoor blijven doen en een ‘logisch’ gevolg was dan ook dat ik na mijn middelbare school de PABO ging doen. Echter kwam ik er, ondanks dat ik ontzettend genoot van mijn stages, achter dat de huidige manier van lesgeven niet mijn manier van lesgeven is. Máár het werken met kinderen, het zorgen voor mensen en hard werken is iets dat in mijn genen zit. Dus toen ik de vacature voor kraamverzorgende bij ZiNkraamzorg tegenkwam wist ik: dit is wat ik wil.

Vroeger, als klein meisje, vond ik het al fantastisch om te zorgen. Iedereen moest het naar zijn of haar zin hebben.“ Kraamverzorgende in opleiding Anne

Op gesprek

Ik vroeg aan de kraamverzorgster die de vacature gedeeld had hoe ik het snelste in contact kon komen met iemand van HR en belde ze in dezelfde minuut nog op, want deze baan was van mij! Dolgelukkig en bloednerveus stapte ik dan ook twee weken later het hoofdkantoor van ZiN binnen om er, na een gesprek van 1,5 uur, dolenthousiast weer naar buiten te komen. Er zou nog een tweede gesprek volgen en als ook deze positief was zou ik in september mogen beginnen met de opleiding tot kraamverzorgende. En, zoals de eerste zin van dit blog al verraadde: dat gesprek was positief. Ik mocht starten. Het begin van een heel nieuw leven (hoe toepasselijk).

Start van de opleiding

En zo begon ik officieel 1 september bij ZiN en startte de opleiding 7 september. Toen nog fysiek, maar inmiddels worden de lessen, in verband met de coronamaatregelen, online via Teams gegeven. Daarover zal ik in mijn volgende blog vertellen!

Super leuk dat je de moeite genomen hebt mijn blog te lezen! Ik hoop tot volgende maand!

Lieve groet,

Anne