NL

Bijna....!

Collega en teammanager Amy is in blijde verwachting van haar eerste kindje. Met haar blogs en vlogs deelt ze hoe zij haar zwangerschap ervaart.

Inmiddels is Amy 38 weken zwanger. Het einde nadert! Na een aantal spannende weken bereidt Amy zich langzaam voor op de bevalling. De zenuwen beginnen nu echt te komen....

We hebben de 38 weken gered!

Wauw, alweer ruim 38 weken houden wij het vol samen! Wie had dat gedacht? We hadden de hoop dat we 37 of 38 weken zouden halen. Dat is nu gelukt en de rest wat er bij komt is bonus! Vorige week zou er eventueel sprake zijn om een inleiding in te plannen voor deze week mocht de baby het qua onderzoeken minder doen of als het inwendig gunstig zou aanvoelen. Maar de baby deed het nog super goed en mijn lichaam was er nog niet klaar voor. Dus we plakken er gewoon nog een weekje aan vast! Toch maakte de gynaecoloog wel kenbaar dat hij de baby niet langer wilt laten zitten dan voorbij de 40 weken. Omdat het vrijwel niet veel extra zal gaan opleveren. We hopen nog steeds dat ze uit zichzelf zal gaan komen deze week en anders zal er een afspraak gemaakt gaan worden om het volgende week te gaan halen d.m.v. een inleiding.

We hebben geen afspraken betreft de bevalling. We laten het echt op ons afkomen en gaan er voor met z’n drieën.“ Amy, teammanager ZiNkraamzorg

Mijn lichaam bereidt zich langzaam voor op de bevalling

De afgelopen dagen merkte ik wel aan mijn lichaam dat het zich al een klein beetje aan het voorbereiden is op de grote dag. Ik ben de slijmprop verloren en ik heb al een aantal nachten harde buiken die aanvoelen als krampen. In de loop van de dag zwakken de harde buiken weer af, vermoedelijk omdat er dan weer meer adrenaline in mijn lijf komt.

Ook merk ik dat de baby voelbaar meer beweegt de afgelopen dagen, sinds de laatste onderzoeken. Net of zij zichzelf ook aan het voorbereiden is op de grote dag!

Zenuwen

Nu het zo dichtbij komt ben ik er in mijn hoofd meer mee bezig, de bevalling... Al die tijd heb ik mij erg nuchter opgesteld. Ik zei dan heel stoer: '"het moet er toch uit en ja het gaat pijn doen..!" Maar toch begin ik zenuwachtig te worden voor het onbekende en vraag ik mij steeds meer af hoe het zou gaan voelen en hoe ik er mee om zou gaan.

Mijn partner (Robin) en ik praten er dan ook regelmatig over en dat geeft mij ook weer steun en rust. Ondanks dat Robin inmiddels al gezonde zenuwen heeft, blijft hij nuchter en positief. Zo fijn om zo’n partner te hebben die je echt wilt steunen. Het is echt een gevoelsmens en ik vertrouw hem volledig dat hij mij er door heen zal gaan loodsen. We hebben daarom ook geen afspraken betreft de bevalling. We laten het echt op ons afkomen en gaan er voor met z’n drieën!

Nesteldrang

Nesteldrang, ook zo iets! Ik was eigenlijk best makkelijk wat betreft het huishouden. Daarbij zijn wij eind april nog gewoon even tussendoor een badkamer verbouwing gestart….Dus ik kon de nesteldrang ook nog geen kans geven, omdat het hele huis op z’n kop stond. Maar sinds 2 weken en toen het einde in zicht kwam van de badkamer, wow… ik heb volgens mij elke hoek en elk gaatje van het huis gezien!

Elke dag deed ik een stukje en zodra ik wakker werd, begon het al te ratelen in mijn hoofd wat ik die dag eens moest gaan opruimen/ schoonmaken.. Toch geeft het een soort van rust en een fijn gevoel dat alles op orde is. Ook de beroemde vluchttas staat al beneden in de hal klaar mocht het toch ineens gaan gebeuren! Spannende tijden....