NL

24/7 starten wij de zorg, ook vanuit het ziekenhuis

Overdag, midden in de nacht, tijdens het kerstdiner. Jouw baby komt wanneer hij of zij er klaar voor is. Daarom komt je kraamverzorgende wanneer je haar nodig hebt. Om bij je bevalling te assisteren of om de kraamzorg bij je thuis op te starten als je in het ziekenhuis (medisch) bent bevallen. 365 dagen per jaar. Dus ook op feestdagen.

Altijd snel en gemakkelijk contact

Je kunt ons echt elk moment bellen als je ons nodig hebt, vragen hebt of als de bevalling is begonnen. We nemen altijd de telefoon op: dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur en buiten kantoortijden via de lokale bevallingslijn.

Assistentie bij je bevalling thuis of in het ziekenhuis, ook ‘s nachts

Je kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij je bevalling thuis en soms ook in het ziekenhuis. Beval je ’s nachts, dan blijft je kraamverzorgende nog tot twee uur na de geboorte van de placenta. Ze houdt jou in de gaten en kijkt of je baby zich goed aanpast aan de nieuwe omgeving. Voordat ze weg gaat, geeft ze jou (en je partner) de nodige informatie voor de komende uurtjes totdat zij er ’s morgens weer is.

Het opstarten van zorg na bevalling in het ziekenhuis

Indien je in het ziekenhuis bent bevallen start de kraamverzorgende de zorg:

  • onder begeleiding van je verloskundige met assistentie van een verpleegkundige, of
  • onder begeleiding van je gynaecoloog (medische bevalling)

Ook als dat aan het einde van de dag, ’s avonds of 's nachts is. Dit noemen we ‘opstartzorg’. Je kraamverzorgende helpt jou en je gezin op weg tijdens die eerste uurtjes thuis. Ze controleert jou en je baby, helpt je bij het voeden en beantwoordt al je vragen over de zorg voor je baby de komende nacht. Geen zorgen! Je kunt het. En de volgende ochtend staat je steun en toeverlaat voor deze week al weer voor de deur.

Desgewenst kan de kraamverzorgende naar het ziekenhuis komen om de zorg te starten. Zij heeft dan een 'warme overdracht' met de verloskundige of verpleegkundige en weet precies waar ze op moet letten in de eerste paar uur na de bevalling en tijdens de kraamtijd.

De voordelen om op deze wijze de zorg over te dragen zit in het feit dat je kraamverzorgende meteen op de hoogte is van alle bijzonderheden die zich tijdens je bevalling en de zorg in het ziekenhuis hebben voorgedaan en kan haar zorg meteen daarop aanpassen.

Bel ons zodra je weet wanneer je vanuit het ziekenhuis naar huis gaat en wij zorgen dat je kraamverzorgende er is, waar en wanneer dan ook.

kraamverzorgende en verloskundige