NL

Coöperatie Kraamzorg Breda ziet levenslicht

Eerste kraamzorgcoöperatie in Nederland

15 juli 2016

Nederland kent sinds vandaag de eerste kraamzorgcoöperatie: coöperatie Kraamzorg Breda. Zes kraamzorg organisaties (Allerzorg, Careyn, DAT, Homecare, Thebe Kraamzorg/Dé Provinciale Kraamzorg en ZiNkraamzorg) zijn de oprichters van de kraamzorg coöperatie. Hun doel: als een volwaardige en gelijkwaardige partner samenwerken met Annature, waarin de verloskundigen, de gynaecologen en het ziekenhuis in Breda al samenwerken, aan goede integrale geboortezorg.

De vorming van de coöperatie is mede bereikt mede dankzij BO Geboortezorg (de branche organisatie), die Breda als pilotregio maximaal heeft ondersteund.

Janine Kliphuis, secretaris van de Coöperatie Kraamzorg Breda: “De plannen voor de coöperatie voorzien onder meer in een geleidelijke harmonisering van de zorg van de samenwerkingspartners. Gezamenlijke scholing, met kraamverzorgenden en met verloskundigen, een gedeelde partuspool voor alle thuisbevallingen en vaste kraamzorgteams rondom de verloskundigenpraktijken staan in elk geval hoog op de prioriteitenlijst van de coöperatie. Al met al gaan onze ambities ver, verder dan in menige regio al het geval is. Samen met Bredase geboortezorg professionals willen we deze ambities de komende tijd uitwerken en implementeren.”

De doelstelling van Kraamzorg Breda is om samen met verloskundigen en gynaecologen en andere betrokkenen constructief te bouwen aan goede zorg voor moeder en kind, kleinschalig, veilig en met keuzevrijheid waar dat ertoe doet.

De Coöperatie Kraamzorg Breda bestaat uit: Allerzorg Kraamzorg, Careyn Kraamzorg, Kraamcentrum DAT, Kraamzorg Homecare, Dé Provinciale Kraamzorg/Thebe Kraamzorg en ZiNkraamzorg.

Breda
De ondertekening is gereed