NL

Babynaam kiezen: 5 tips!

De naam voor je kindje kiezen, dat is zo makkelijk nog niet. Ben jij er al vanaf het begin van je zwangerschap mee bezig? Of heb je misschien al jarenlang een lijstje klaarliggen met favoriete namen? Natuurlijk zijn er ook vaders en moeders die pas na de geboorte van hun baby écht kunnen beslissen welke naam ze hun kindje geven.

Om je een beetje op weg te helpen bij het vinden van de perfecte babynaam, geven wij je 5 tips:

  1. Houd rekening met de initialen. Hebben jouw kinderen straks allemaal dezelfde initialen, dan kan dat nog wel eens verwarrend zijn. En vind je het wel leuk als je kindje als afkorting W.C. heeft? Er zijn natuurlijk nog gekkere voorbeelden, maar die kun je zelf bedenken ;-)
  2. Hoe spreek je de naam uit? En klopt de schrijfwijze wel? Je vindt het misschien niet leuk als iedereen de naam van je baby verkeerd uitspreekt..
  3. Denk na over de gehele naam. Passen de voornaam en achternaam bij elkaar?
  4. Heeft de naam die je hebt bedacht een betekenis? Namen kunnen in andere talen wel eens een bepaalde betekenis hebben. Vind je dat leuk, of juist helemaal niet?
  5. Is de naam die je kiest ook nog geschikt als je kind straks volwassen is?

Ben je benieuwd welke naam onze gezinnen aan hun baby hebben gegeven? Neem dan een kijkje tussen de ervaringen, want daar zijn ook hele leuke namen te vinden!

Wij zijn ook erg benieuwd naar tips die jij hebt voor andere ouders. Laat je het ons weten via Facebook?

Geboortekaartjes meisje