NL

Zwanger, en nu?

Zwanger zijn beleeft elke vrouw anders. Misschien zijn het negen heerlijke maanden, misschien is het kwakkelen. Hoe dan ook: jouw lichaam verandert mee met de ontwikkeling van de baby in je buik.

Een paar mijlpalen

Er zijn een paar mijlpalen waar je het ‘voor doet’, zoals wanneer je baby op een boontje lijkt op de echo en wanneer je je baby voor het eerst voelt bewegen. Er gebeuren de hele dag door bijzondere dingen in je lichaam. Daarover ontvang je elke week informatie in ‘mijn ZiN’ als je je bij ons hebt ingeschreven. Want het is niet alleen leuk om te weten hoe je baby zich ontwikkelt, het helpt je ook te begrijpen waar jouw lichaam allemaal mee bezig is.

Zorg goed voor jezelf

Als je goed voor jezelf zorgt, zorg je ook goed voor je baby. Wen maar aan die levenshouding, want als je baby geboren is geldt dat nog steeds. Elk kind verdient een moeder die goed in haar vel zit, toch? Dus we zeggen het nog maar even: het is nu extra belangrijk dat je gezond eet, voldoende drinkt, niet rookt, rust en ontspanning afwisselt met voldoende lichaamsbeweging (voor zover je zwangere lijf je dat toelaat).

Schoentjes baby

Alles op orde met de baby uitzetlijst

Daarnaast gebruik je de negen maanden natuurlijk om alles op orde te krijgen voor de komst van je baby. Waarschijnlijk koop je al snel heel wat leuke en handige spulletjes. Spullen die je kraamverzorgende de eerste periode nodig heeft om jou en je baby goede kraamzorg te kunnen geven, hebben we voor jou op een rij gezet in onze baby uitzetlijst (checklist).

Hier kun je deze uitzetlijst downloaden

Over de uitzetlijst

Het meeste van de checklist koop je bij de drogist en veel zit al in het kraampakket dat je van je zorgverzekeraar krijgt. Er staan ook benodigdheden op waar je nog nooit van gehoord hebt als je voor de eerste keer zwanger bent. Loop deze baby uitzetlijst dan door met een vriendin of winkelmedewerker die er verstand van heeft. Leen van die vriendin wat je nog mist of schaf het aan. Indien je vragen hebt kun je deze ook aan ons stellen. Tijdens je intakegesprek, of telefonisch/via Whatsapp.