NL

Zwanger in de winter

Brrr.. Wat een kou! De wintermaanden zijn duidelijk aangebroken. Ben je zwanger in de winter? Dan heb je vast baat bij deze tips die we voor jou op een rijtje hebben gezet. Zo kom je (samen met die kleine in je buik) de winter wel door!

1. Zorg dat je de auto niet hoeft te krabben

Je weet natuurlijk nooit helemaal precies wanneer je bevalling begint. Zorg dus dat je de auto niet hoeft te krabben als je (plotseling) naar het ziekenhuis moet gaan. Bedek de ramen bijvoorbeeld met karton of een anti-vries deken. Dan kun je het zo wegtrekken en in de auto stappen.

En misschien is een extra dekentje in de auto ook wel fijn, voor jou of de baby.

Hier vind je tips om jouw auto ijsvrij te houden

2. Pak je rustmomenten

Tijdens de wintermaanden is je weerstand vaak wat lager. Neem daarom op tijd rust: duik op tijd je bed in, slaap wat extra of blijf net wat langer liggen 's ochtends. Voorkomen is toch beter dan genezen, vind je niet?

baby | zwanger in de winter

3. Stomen met kamille of zout

Heb je tijdens je zwangerschap toch een verkoudheid te pakken? Stoom dan met warm water met bijvoorbeeld kamille of zout. Wil je een neusspray gebruiken? Overleg voor de zekerheid met je apotheek of huisarts.

4. Eet gevarieerd en gezond

Het is tijdens je zwangerschap altijd belangrijk om gevarieerd en gezond te eten. Toch wijzen we je er even extra op tijdens die koude maanden. Om je weerstand op pijl te houden en te zorgen dat jij en je kindje niets te kort komen. Let bijvoorbeeld op je vitamine-inname uit voeding. Dit kun je aanvullen met speciale zwangerschapsvitaminen, maar ook je Vitamine D behoefte is iets om in de gaten te houden in de winter. Je lichaam neemt dit deels op uit zonlicht, dus tijdens die donkere periode kan je misschien wat extra's nodig hebben.

5. Naar buiten: kleed je warm

Natuurlijk wil je ook met die bolle buik lekker een frisse neus halen buiten. Trek als het koud is wel even wat extra's aan als je zwanger bent. Bij voorkeur een jas die goed sluit om je buik. En als het glad is buiten, zorg je dan dat je niet uitglijdt?