NL

Zo slaap je goed tijdens je zwangerschap

Slapeloze nachten... die komen je vast en zeker bekend voor nu je zwanger bent. De hormonen gieren door je lijf, je hebt een dikke buik en misschien moet je om de haverklap naar de wc. Hoe zorg je dat je toch lekker slaapt als je in verwachting bent?

5 tips voor een goede nachtrust tijdens je zwangerschap

Zo doe je dat!

1. Andere slaaphouding

Het is natuurlijk even wennen, die zwangere buik die maar groeit en groeit. Was je eerst een buikslaper? Dan moet je jouw houding nu wel veranderen. Maar een nieuwe slaaphouding kan even wennen zijn, dus gebruik bijvoorbeeld een extra kussen in bed om jezelf een comfortabele lighouding aan te meten.

slaaphouding
Voor de doorbloeding van je placenta is het goed om op je linkerzij te liggen“ Handig weetje

2. Voorkom een volle blaas

Zwangere vrouwen moeten meestal regelmatig naar de wc. Je baby groeit en gaat gedurende je zwangerschap steeds meer tegen je blaas drukken. Niks aan te doen dus, al kun je wel rekening houden met je drinkmomenten. Probeer bijvoorbeeld niet teveel te drinken voor je gaat slapen. Let er natuurlijk wel op dat je gedurende de dag voldoende vocht binnenkrijgt.

3. Beweeg voldoende

Lichamelijke beweging bevordert een goede nachtrust. Als je (hoogzwangere) lichaam het toelaat, zorg dan dat je elke dag even een frisse neus haalt.

4. Benen of rug omhoog

Niet allebei tegelijk natuurlijk ;-) Door meer met je benen omhoog te liggen, slapen sommige zwangeren fijner. Heb je last van brandend maagzuur? Dan kan het als zwangere prettig zijn om het hoofdeinde van je bed meer rechtop te brengen.

5. Leg een extra kussen in je bed

Letterlijk en figuurlijk 'een steuntje in de rug'. Leg het kussentje tussen je benen, onder je buik of achter je rug voor wat extra comfort tijdens het slapen.

Handige tip: als je het voedingskussen al in huis hebt, kun je die ook heel fijn gebruiken!

Heb jij nog tips?

Deel jouw ervaring met ons via Facebook We zijn heel benieuwd naar de tips die jij hebt voor andere zwangeren!

baby die aan het slapen is.