NL

Je kraamzorg elke dag vastgelegd

Je zal het maar allemaal moeten onthouden: tijd van geboorte placenta, fundus stand, postpartum, apgarscore en al die andere termen die voorbijkomen in je kraamtijd. Daarom schrijft je kraamverzorgende alle medische informatie over jou en je baby op in je kraamdossier.

Het uitgebreide kraamdossier heeft twee doelen:

  • Overdracht van belangrijke medische informatie aan je verloskundige en het consultatiebureau.
  • Je kunt zelf nalezen hoe de conditie van jou en je baby is van dag tot dag.

Je kraamverzorgende noteert in je kraamdossier ook afspraken die je maakt over de verzorging, tips, adviezen en antwoorden op je vragen. En er is ruimte voor een korte dagelijkse evaluatie. Aan het einde van je kraamperiode is het uitgegroeid tot een leuk en nuttig naslagwerk. Vanwege de belangrijke medische informatie is het verstandig het kraamdossier te bewaren.

Duik alvast je kraamdossier in

Je ontvangt het kraamdossier tijdens je kennismakingsgesprek met ZiNkraamzorg (intake). Sommige ouders leggen het daarna alvast klaar onder het aankleedkussen tot de grote dag. Anderen kunnen de verleiding niet weerstaan om het alvast uitgebreid door te lezen. Dat laatste raden we je aan. Want er staat veel praktische informatie in die je helpt je voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd. En je vind een aantal pagina’s met antwoorden op de meest gestelde vragen ná de kraamperiode.

invullen kraamdossier