NL

Intakegesprek

Je kunt alleen terugkijken op een fantastische kraamtijd als wij goed weten wat je verwacht. Jou en je wensen leren kennen - dáár is het intakegesprek dan ook voor bedoeld. Zie het als het startpunt voor gewoon goede kraamzorg en een heerlijke kraamweek voor jou en je gezin. Het intakegesprek vindt uiterlijk in de zevende of achtste maand van je zwangerschap plaats.

Ben je zwanger van je eerste kind, dan komen we bij je thuis voor het intakegesprek. Krijg je je tweede of volgende kind, dan spreken we elkaar telefonisch. En soms is het nodig dat we ook bij een volgend kindje gewoon thuis langskomen. Samen bespreken we de mogelijkheden daarvoor en onder welke omstandigheden we dat aanraden.

Wat komt aan de orde tijdens de intake?

Jouw wensen en gedachten over:

  • de kraamtijd
  • de bevalling
  • voeding voor je baby
  • taken van de kraamverzorgende

Hoeveel uren kraamzorg krijg je?

Je kunt bij je inschrijving aangeven of je minimale zorg van 24 uur of maximale zorg van 49 uur wilt. Tijdens de intake bespreken we dit en geven we een indicatie van het aantal uren kraamzorg dat je krijgt op basis van het Landelijk Indicatieprotocol kraamzorg (LIP), opgesteld door zorgverzekeraars. Mocht je situatie veranderen tijdens je zwangerschap, bevalling of in de kraamtijd, dan stellen we deze indicatie bij in overleg met je verloskundige (herindicatie).

Bij de start van de kraamzorg wordt opnieuw gekeken of de geïndiceerde uren nog passend zijn voor jullie situatie. Het daadwerkelijk aantal kraamzorguren kan mede afhankelijk zijn je woonplaats, de periode waarin je bevalt en de datum van inschrijving.

Wordt alles vergoed door je zorgverzekeraar?

Je zorgverzekeraar vergoedt bijna alle kosten vanuit je basisverzekering of je aanvullende verzekering. Wel betaal je een eigen bijdrage van € 4,30 per uur (2018). Je kunt alles precies nalezen in je polisvoorwaarden. Je eigen bijdrage betaal je rechtstreeks aan ZiNkraamzorg, bij voorkeur met automatische incasso.

intake op kantoor