NL

Goede hulp bij borstvoeding

Je baby kan nog weinig als hij of zij pas geboren is, maar je baby kan waarschijnlijk één ding als de beste: drinken aan de borst. Zodra de navelstreng is doorgeknipt en je kleintje ingewikkeld in doeken bij je ligt, begint hij of zij al te happen voor de eerste slokken. Als je voor borstvoeding kiest, zal je kraamverzorgende dit ook direct begeleiden.

Voordat je het weet ligt die kleine gulzig bij je te drinken en valt daarna moe en voldaan in slaap. Meestal gaat het geven van borstvoeding vanzelf, maar soms doen zich moeilijkheden voor in de kraamweek of de periode daarna. In de eerste dagen na je bevalling komt het hierop aan: produceren je borsten voldoende melk om je kind te voeden, komt de borstvoeding goed op gang? Daarbij kun je vertrouwen op je kraamverzorgende. Zij zal je goed begeleiden. En als de borstvoeding ondanks alles niet zo goed verloopt, schakelt je kraamverzorgende, in overleg met de verloskundige, een van onze eigen lactatiekundigen (borstvoedingsdeskundigen) in voor advies of een bezoek bij jou thuis.

Bereid je goed voor op de borstvoeding

Ga je borstvoeding geven, bereid je dan goed voor en ga naar een borstvoedingscursus. Echt, we zien grote verschillen tussen moeders die naar zo’n cursus zijn geweest en moeders die dat niet hebben gedaan. Je krijgt onder meer informatie over hoe borstvoeding in zijn werk gaat, wat je kunt verwachten en welke voedingshoudingen er zijn. De cursus is bovendien je kans om alles te vragen wat je niet snapt, waar je onzeker over bent of als je twijfels hebt of borstvoeding wel iets voor je is. Onze lactatiekundigen organiseren bij jou in de buurt regelmatig een borstvoedingscursus.

Borstkolf

Het kan nodig zijn dat je je melkproductie stimuleert. Een professionele borstkolf is dan wat je wilt. Een borstkolf helpt de melkproductie goed op gang te krijgen. Voor jouw gemak kun je een borstkolf bij Medipoint huren.

Garantie op goede zorg voor jou

ZiNkraamzorg heeft het Certificaat Zorg voor Borstvoeding en onze lactatiekundige zijn aangesloten bij de NVL en zijn IBCLC gecertificeerd. Dat geeft jou de garantie dat we weten wat we doen en daardoor goede borstvoedingszorg krijgt in het belang van jou en je baby. Zo krijg je goede voorlichting, is er aandacht voor huid-op-huidcontact tussen jou en je baby en adviezen over het voedingsschema.

borstvoeding baby