NL

Goede hulp bij flesvoeding

Andere ouders geven het al aan: als je voor flesvoeding gaat, doet ZiNkraamzorg niet moeilijk. En zeg nou zelf: een flesje geven is echt gezellig en intiem. Dikke kans dat je partner jullie kind ook graag de fles geeft. Je kraamverzorgende helpt je met goed advies en fijne begeleiding. Zo kom je er snel achter welke kunstvoeding je moet kopen, welk flesje je kiest, hoeveel melk je baby nodig heeft en hoe je flesjes klaarmaakt.

Melkproductie afbouwen

Als je flesvoeding geeft terwijl je lichaam wel moedermelk aanmaakt, dan moet je die productie goed afbouwen. De eerste dagen na de bevalling heb je veel stuwing, met als gevolg dat er melk uit je borsten lekt. Dit kan echt heel onhandig zijn (en een paar pakken zoogcompressen is geen overbodig luxe). Je kraamverzorgende legt je uit hoe je de aanmaak van moedermelk afbouwt, zodat je snel van de stuwing af bent.

(Wist je trouwens dat je borst- en flesvoeding ook prima kunt combineren? Dat is misschien ook een optie voor je. Bijvoorbeeld als je wel een beetje, maar niet genoeg melk produceert.)

Vader geeft flesje