NL

Baby’s eerste dag

De eerste dag met je baby is wonderlijk en intens. Je zou wel de hele dag naar je kindje kunnen kijken. Maar ondertussen moet je als ouder ook een boel ontdekken en leren.

Je kraamverzorgende zorgt dat je je baby lekker veel bij je hebt en helpt je om ritme te vinden in de dag. Die bestaat voor je baby hoofdzakelijk uit slapen, drinken en schone luiers. Dat klinkt eenvoudig, maar is voor ouders van een pasgeboren baby een heuse dagtaak. Zeker als dit je eerste kind is, kun je de hulp en uitleg van je kraamverzorgende (en misschien ook haar kalmerende invloed) goed gebruiken.

Zit je baby een boertje dwars, moet je hem nodig verschonen, heeft hij honger? De kreetjes, huiltjes en gezichtsuitdrukkingen van je kindje leer je snel genoeg kennen, maar als je er geen wijs uit kunt: je kraamverzorgende kan veel voor je ‘vertalen’.

Ga je borstvoeding geven? Dan besteed je kraamverzorgende daar met jou de nodige aandacht aan. Het is geweldig als het min of meer vanzelf gaat en je baby vanaf de eerste slok goed drinkt. Hebben jij of je baby meer hulp nodig of wil je liever flesvoeding geven, ook dan weet je kraamverzorgende precies wat ze voor jullie kan doen. Wat je ook nodig hebt, je kraamverzorgende helpt je met goed advies en fijne begeleiding. Daar is ze voor opgeleid en dat zit in haar bloed.

kraamverzorgende