NL

Verzorging van je baby in de zomer

Hoe verzorg je je baby tijdens de warme zomerdagen? Waar moet je extra goed op letten als de temperatuur stijgt? Wij hebben 5 handige tips voor je om ook op jullie vakantie of tijdens die hittegolf goed voor je kindje te zorgen.

1. Dek de kinderwagen niet af met een doek

Het is misschien een makkelijke manier om je kindje uit de zon te houden, maar het is absoluut niet verstandig om de kinderwagen af te dekken met doeken. Dit zorgt er namelijk juist voor dat de warmte in de kinderwagen blijft hangen en dat je kindje deze warmte niet kwijt kan. Afscherming is goed (bijv. met een parasolletje), maar zorg voor voldoende ventilatie. Bekijk hier de adviezen van Stichting Veilig Kind.

2. Pas op met donkere materialen

Donkere stoffen van bijvoorbeeld kinderwagens en autostoeltjes kunnen behoorlijk heet worden als ze in de zon staan. Zet het even in de schaduw voordat je het gebruikt en je baby er in legt/zet.

3. Niet op de tocht

Het is voor ons soms lekker, een koeler plekje opzoeken met wat wind tijdens die hitte. Maar bij baby's moet je oppassen. Let goed op dat je baby niet op de tocht ligt in zijn of haar bedje. De kinderwagen verplaats je natuurlijk vaak, dus houd ook in de gaten of deze niet op de tocht staat.

4. Voldoende vochtinname

Voldoende drinken tijdens de warme dagen is voor jezelf en voor je baby erg belangrijk. Zorg dus voor wat extra vochtinname. Als je borstvoeding geeft, leg je kindje dan vaker aan dan normaal. Water geven tussendoor is dan niet verstandig. Hierdoor zit je baby sneller vol en het kan zijn dat hij/zij daardoor minder van de borst wil drinken.

5. Luchtige kleding

Kleed je kindje luchtig, dat is voor hem/haar wel zo prettig met die warmte. En check regelmatig gedurende de dag of je baby het te warm/te koud heeft. Zo kun je altijd een laagje meer of minder aantrekken.

Heb jij nog meer tips?

Heb jij nog andere tips die ouders tijdens de warme zomerdagen wel kunnen gebruiken? Laat het ons weten via Facebook!

voetje | baby tijdens de warme dagen in de zomer